top of page

MASSUZA METHODE

KRACHT

Ik ben al jaren werkzaam als sportinstructeur. Ik heb als Trojan Workout instructeur voor groepen gestaan, kettlebell seminars verzorgd en privé-trainingen gegeven. Als krachttrainer leer ik mensen hoe ze hun lichaam kunnen activeren. Hoe ze hun spieren in stelling kunnen brengen. Hoe ze met een goede houding en met juiste uitvoering van technieken sterker en fitter kunnen worden. Het draait bij mijn trainingen altijd om kracht; dat is het uitgangspunt en het doel. Meer weten over personal training? Kijk hier.

ZACHT

Bij Massuza gaat het ook juist om verzachten. Ik neem je mee naar een staat van zijn waarin je kunt loslaten. Het loslaten van spierspanning, het loslaten van zorgen en stress. Waarin je uit de waan van de dag stapt en je aandacht naar binnen kunt richten. Ik breng je spierspanning omlaag en nodig je uit om in volledige overgave te komen.

AANDACHT

Hoe ik dat doe? In de eerste plaats met aandacht. Gedurende een Massuza sessie ben ik met onverdeelde aandacht met jou bezig. Alleen maar met jou. En dat voel je. Met zorg en toewijding leg ik je volledig in de watten. Ik creëer de optimale omstandigheden waarin jij je volledig kunt ontspannen. De ruimte is warm, de massagetafel is zacht, de muziek is mooi, het ruikt lekker. En dan gaan we beginnen.

AANRAKING

De massages die ik geef zijn krachtig en zacht. Ik gebruik een eclectische mix van massagetechnieken uit verschillende disciplines. Wat je voorbij voelt komen zijn effleurages (strijkingen), pétrissage (knedingen), vibraties (trillingen), holistic pulses (schudden of wiegen), shiatsu (drukpunten), hot stones (warme stenen) en lomi-lomi technieken (strijkingen met onderarm).

WARMTE

Warmte is zo heilzaam en speelt daarom een centrale rol tijdens een Massuza sessie. Ik gebruik warmwaterkruiken om de tafel te verwarmen en om jou warm te houden tijdens de massage. De olie waarmee ik masseer is ook heerlijk warm. En de hot stones. Oh de hot stones… Ik gebruik mijn warme basalt stenen als verlengstuk van mijn handen, om echt mee te masseren.

KLANK

Aan het begin en aan het einde van een Massuza sessie maak ik gebruik van klankschalen. Dit zijn metalen schalen waarvan de herkomst 1000 jaar geleden in het Himalaya gebied ligt. De klankschalen hebben een harmoniserende werking die zorgen voor een diepe ontspanning.  De klankschalen geven mooie klanken waarvan de vibraties  tot diep vanbinnen resoneren.

GEUR

Tijdens de sessie gebruik ik de hoogwaardige etherische oliën van doTerra. Deze voeg ik toe aan het hotstones badje of ik gebruik ze in de massageolie. Sommige essentiële oliën hebben kalmerende eigenschappen, terwijl andere bekend staan als energie gevend, opbeurend of verwarmend. Een hele fijne toevoeging die ook nog eens lekker ruikt.

VERTRAAG

Tijdens een Massuza sessie help ik je om te zakken naar een staat van diepe ontspanning. De frequentie van je hersenactiviteit gaat omlaag en de snelle hersengolven (Beta-golven) worden tot rust gebracht. Deze lagere frequentie van hersengolfactiviteit (Alfa en Theta) zorgt ervoor dat je gedachten minder actief zijn en je aandacht meer naar binnen is gericht. Dat geeft dat fijne gevoel van ontspanning en vergroot tegelijkertijd je creativiteit en intuïtieve vermogen.

GENTLE TOUCH

Ondertussen doen mijn handen, de olie en de warmte hun werk op je lichaam. Gespannen spieren worden vakkundig naar ontspanning geleid. Ik werk met een ‘gentle touch’. Ik forceer of manipuleer niets en beweeg mee met wat jij nodig hebt. Mijn gentle touch is weliswaar niet hard, maar wel heel krachtig. De massage is lekker stevig, met de focus op lekker. We profiteren hier bovendien optimaal van de hormonale effecten van liefdevolle aanraking, namelijk de aanmaak van oxytocine wat zorgt voor een geluksgevoel. Dit zorgt op zijn beurt weer voor de aanmaak voor endorfine wat het geluksgevoel nog meer versterkt.

Massuza methode
bottom of page